Vipavska cesta 4
5270 Ajdovščina, Slovenija
+386 5 364 49 00
+386 5 364 49 07
marko.rondic@ozs.si
tea.gruden@ozs.si

Spodbujanje trajnostne poslovne strateške transformacije in razvoj novih poslovnih modelov v slovenskih podjetjih

Spirit Slovenija je 21. junija 2019 objavil javni razpis  z naslovom »Spodbujanje trajnostne poslovne strateške transformacije in razvoj novih poslovnih modelov v slovenskih podjetjih za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti«, s katerim pozivamo mala in srednje velika podjetja k vključevanju v proces trajnostne strateške transformacije poslovanja.

Ker se v vaši ustanovi srečujete s podjetji, ki sodijo v kategorijo prejemnikov spodbude, vam pošiljamo obvestilo o objavi in veljavnosti javnega razpisa, ki podjetjem v Sloveniji prinaša finančno in nefinančno pomoč pri trajnostni strateški transformaciji poslovanja.

Verjamemo, da je za podjetja dobro in koristno, da so informirani o možnostih pomoči čim prej, zato vas prosimo, da obvestilo pošljete vsem, ki bi jih utegnilo zanimati. Na razpis se lahko prijavijo podjetja s sedežem v Sloveniji ali s sedežem v katerikoli drugi članici EU in podružnico v Sloveniji, ki so na zadnji dan meseca pred datumom oddaje vloge na razpis zaposlovala najmanj 20 in največ 249 oseb.

Spirit Slovenija želi v postopek trajnostne poslovne strateške transformacije v obdobju od 2019 do 2022 vključiti vsaj 60 malih in srednjih podjetij. Podjetjem bo zagotovljeno :

–          100% financiranje  mentorske podpore za pripravo trajnostnih poslovnih strategij, poslovnih modelov in izvedbenih projektov v sklopu programa Akademije TPSMP.

–          Sofinanciranje Izvedbenih projektov   v višini do 50% upravičenih stroškov, do maksimalne vrednosti 100.000 EUR.

Temelj trajnostne poslovne uspešnosti je uresničevanje zgolj tistih poslovnih odločitev, s katerimi podjetje znižuje negativne in povečuje pozitivne vplive na okolje, ljudi ter skupnost, v kateri deluje. Trajnostna poslovna strateška transformacija je edina prava pot naprej,  ki bo zgradila močne temelje za trajno vrednost poslovnega uspeha.

Podjetja po svetu na podlagi trajnostne strateške poslovne transformacije dosegajo višjo dodano vrednost ter konkurenčno prednost pri pozicioniranju končnih produktov in storitev na trgu, obenem pa se lažje vključujejo v globalne verige vrednosti.

Trajnostnim ciljem je zavezana tudi Republika Slovenija.

Rokov za prijavo je v razpisnem obdobju predvideno več, v letu 2019 sta aktualna 19.7.2019 in 29.11.2019.

Več o poteku projekta in javnem razpisu je zapisano v priloženem letaku ali na povezavi objave razpisa:

https://www.spiritslovenia.si/razpisi/2019-06-21-Javni-razpis-Spodbujanje-trajnostne-poslovne-strateske-transformacije-in-razvoj-novih-poslovnih-modelov-v-slovenskih-podjetjih-za-lazje-vkl

Sodelavci pri projektu trajnostne strateške transformacije podjetij smo dosegljivi na številkah:

Špela Redjko 05 9089 506

Mag. Darko Jurčevič 05 9089 507

Polona Bohorič 05 9089 508