Vipavska cesta 4
5270 Ajdovščina, Slovenija
+386 5 364 49 00
+386 5 364 49 07
marko.rondic@ozs.si
tea.gruden@ozs.si

VABILO NA USPOSABLJANJE: “ABC PODJETNIŠTVO”

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina, Območna obrtno-podjetniška zbornica Ajdovščina in Idrijsko cerkljanska razvojna agencija d.o.o. vabijo vse podjetnike začetnike, potencialne podjetnike in podjetnike, da se udeležite usposabljanj

 

                                             »ABC PODJETNIŠTVA«

 

KOMU SO NAMENJENA?

Usposabljanje je namenjeno vsem podjetnicam in podjetnikom začetnikom ter potencialnim podjetnikom in podjetnicam, saj je namen opolnomočiti vse podjetnike začetnike s strokovnimi vsebinami na začetku podjetniške poti s posebnim poudarkom na podjetnicah začetnicah.

POSEBEJ ZA PODJETNICE

Vsem podjetnicam začetnicam, ki ste podjetje ustanovile v letu 2019, ali pa ga nameravate ustanoviti v prvi polovici leta 2020, pod pogojem, da v letu 2019 niste kandidirale ali pridobile sredstev v okviru Natečaja za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2019, bo Javna agencija SPIRIT Slovenija ponudila mentorsko podporo ter udeležbo na javnem natečaju, ki bo objavljen predvidoma 28. 2. 2020.

V okviru javnega natečaja, ki ga bo razpisala Javna agencija SPIRIT Slovenija, bo podjetnicam začetnicam, ki bodo uspešno zaključile vseh 5 modulov, ponujena možnost kandidiranja za finančne spodbude. Finančne spodbude bodo dodeljene podjetnicam začetnicam na podlagi predstavitve in izbora najboljših poslovnih modelov.

Seveda se lahko modulov udeležite tudi ostali potencialni podjetniki in podjetniki. Lahko se udeležite tudi samo posameznih modulov. Udeležba na vseh modulih je obvezna samo za tiste podjetnice začetnice, ki bi želele kandidirati na natečaju za pridobitev finančnih sredstev.

KAKO POTEKA?

Vsak modul bo trajal 10 šolskih ur in zajema tako predavanja in delo v skupinah kot tudi delo na terenu in delo doma. Od tega bo delo na terenu in delo v predavalnici zajemalo vsaj dve tretjini vseh predvidenih ur, t. j. 7 šolskih ur.

ZA VAS SMO PRIPRAVILI:

  1. modul: Začetek podjetniške poti (9.3.2020 ob 9.00, OOZ Ajdovščina, Vipavska cesta 4, Ajdovščina)

Pobliže se boste spoznali s podjetništvom in podjetnikom v teoriji in praksi; v razmislek bodo predstavljene osebne lastnosti podjetnika, pogled na uspeh in neuspeh ter tipične pasti, s katerimi se podjetniki začetniki lahko srečujete na začetku svoje poti. Seznanjeni boste s podpornimi institucijami, ki na različnih segmentih pomagajo podjetjem; s postopkom ustanovitve podjetja, različnimi pravnimi oblikami podjetij ter kako vzpostaviti pravo delovno ekipo.

 

  1. modul: Preverjanje poslovne ideje (16.3.2020 ob 9.00, OOZ Ajdovščina, Vipavska cesta 4, Ajdovščina)

Seznanjeni boste s tem, kako poiskati pravo poslovno idejo skozi viharjenje možganov (brainstorming) in dizajnerski pristop (design thinking) ter kako inovativno nadgrajevati ideje ter jih spremeniti v poslovne priložnosti. Razvoj poslovnega modela bo predstavljen skozi vitek (lean) razvoj poslovnega modela in platno poslovnega modela (business model canvas) kot načina za pretvarjanje ideje v ekonomsko vrednost.

 

  1. modul: Osnove trženja (23.3.2020 ob 9.00, Coworking Idrija, Arkova 43, Idrija)

Dobili boste napotke, kako se določa cene, kako določimo lastno in prodajno ceno. Naučili se boste trženja in prodaje s predstavitvijo poteka prodaje ter trženjskih strategij potisni in povleci (push and pull), znamčenja (branding), gverilskega marketinga, trženja od ust do ust, odmevnega trženja, viralnega trženja in direktnega marketinga. Naučili se boste predstavitve poslovne ideje (elevator pitch).

 

  1. modul: Digitalizacija poslovanja (30.3.2020 ob 9.00, Coworking Idrija, Arkova 43, Idrija)

Namen te vsebine je, da se potencialni podjetniki seznanite z uporabo spletnih orodij tako brezplačnih kot plačljivih in z omrežjem za trženje svojih produktov. Spoznali boste osnove Google Analytics in se seznanili kje in kako lahko na spletu tržite svoje produkte.

 

  1. modul: Pravno formalni vidiki delovanje podjetja (9.4.2020 ob 9.00, OOZ Ajdovščina, Vipavska cesta 4, Ajdovščina)

Evidentiranje poslovanja vas bo popeljalo skozi glavne vidike finančnega poslovanja: izdaja računov, knjiženje, obveznosti do države (davki, DDV, prispevki) in letna poročila. Predstavljena vam bo krovna zakonodaja, ki jo mora poznati vsak podjetnik. Potencialni podjetnik se boste seznanili z osnovami računovodstva in se naučili priprave vloge za natečaj.

 

 

Prijave: za udeležbo na predavanju je OBVEZNA predhodna prijava preko e-obrazca ali elektronske pošte na naslov tina.lisac@icra.si z navedbo sledečih podatkov:

  • za fizične osebe: ime, priimek, kontakt, spol, starost – manj ali več kot 29 let;
  • za podjetja: naziv podjetja, statusna oblika, starost podjetja – nad ali pod 5 let, ime in priimek udeleženca in kontakt.

 

Seminar je za udeležence brezplačen. Za dodatne informacije lahko pokličete na +386 40 315 335 (Tina Lisac).

Vljudno vabljeni!

RRA ROD Ajdovščina, OOZ Ajdovščina, ICRA

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ajdovščina (OOZ Ajdovščina) je konzorcijski partner projekta »Izvajanje celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022 –  SPOT svetovanje Goriška«.

Usposabljanje je financirano s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, SPOT regije.