Vipavska cesta 4
5270 Ajdovščina, Slovenija
+386 5 364 49 00
+386 5 364 49 07
marko.rondic@ozs.si
tea.gruden@ozs.si

VABILO NA USPOSABLJANJE “ABC PODJETNIŠTVO”

 

SPOT Svetovanje GORIŠKA vabi vse potencialne podjetnike in podjetnike začetnike, da se udeležite usposabljanj

 

»ABC PODJETNIŠTVA«

KOMU SO NAMENJENA?

Usposabljanje je namenjeno vsem potencialnim podjetnikom in podjetnikom začetnikom. Namen je opolnomočiti vse podjetnike začetnike s strokovnimi vsebinami na začetku podjetniške poti, s posebnim poudarkom na podjetnicah začetnicah ter podjetnikih začetnikih do 29 leta.

POSEBEJ ZA PODJETNICE IN MLADE PODJETNIKE DO 29 LETA

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi v letu 2024 objavila natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model. Na natečaj se bodo lahko prijavile vse podjetnice začetnice ter podjetniki začetniki do 29 leta, ki so svoje podjetje ustanovili v letu 2023 in na istem natečaju še niso prejeli spodbude, in podjetniki, ki nameravajo podjetje ustanoviti v letu 2024, do dneva oddaje vloge na natečaj, ki bo predvidoma konec aprila 2024. Za prijavo na natečaj bo potrebno pridobiti potrdilo o uspešno opravljenem usposabljanju ABC podjetništva.

Najboljše ocenjenim prijaviteljem bo v okviru natečaja ponujena individualna mentorska podpora za pripravo na končno predstavitev poslovnega modela. Vsi, ki bodo svoj poslovni model uspešno predstavili, bodo nagrajeni s finančno spodbudo.

Seveda se lahko modulov udeležite tudi ostali podjetniki  in potencialni podjetniki. Lahko se udeležite tudi samo posameznih modulov. Udeležba na vseh modulih je obvezna samo za tiste podjetnike začetnike, ki bi želeli kandidirati na natečaju za pridobitev finančnih sredstev.

KAKO POTEKA?

ABC podjetništva sestavlja pet modulov, od tega traja vsak 8 šolskih ur.

Vsi moduli bodo potekali on-line.

KDAJ?

Na usposabljanja v sklopu ABC podjetništva se prijavite preko obrazca na spodnjih povezavah. Prijavite se lahko tudi na posamezen modul. Prednost pri prijavah imajo udeleženci, ki se bodo udeležili vseh modulov.

1. modul: Začetek podjetniške poti – 5.-6.3.2024 od 16.00 do 19.00

2. modul: Preverjanje poslovne ideje – 12.-13.3.2024 od 9.00 do 12.00

3. modul: Osnove trženja – 19.-20.3.2024 od 9.00 do 12.00

4. modul: Digitalizacija poslovanja – 26.-27.3.2024 od 9.00 do 12.00

5. modul: Pravno formalni vidiki delovanja podjetja – 2.-3.4.2024 od 16.00 do 19.00

 

Prijave: https://forms.gle/7tveVRi81XRrYXSp6

ZA VAS SMO PRIPRAVILI NASLEDNJE VSEBINE:

1.       modul: Začetek podjetniške poti

Vse o podjetništvu in podjetnikih v teoriji in praksi: osebne lastnosti podjetnika, uspeh in neuspeh, tipične pasti, podporne institucije, postopek ustanovitve podjetja, različne pravne oblike podjetij, vzpostavitev prave delovne ekipe, podjetniška etika.

2.       modul: Preverjanje poslovne ideje

Viharjenje možganov (brainstorming), dizajnerski pristop (design thinking), kako inovativno nadgrajevati ideje, vitek (lean) razvoj poslovnega modela, platno poslovnega modela (business model canvas).

3.       modul: Osnove trženja

Dobili boste napotke, kako se določa cene, kako določimo lastno in prodajno ceno. Naučili se boste trženja in prodaje s predstavitvijo poteka prodaje ter trženjskih strategij potisni in povleci (push and pull), znamčenja (branding), gverilskega marketinga, trženja od ust do ust, odmevnega trženja, viralnega trženja in direktnega marketinga. Naučili se boste predstavitve poslovne ideje (elevator pitch).

4.       modul: Digitalizacija poslovanja

Namen te vsebine je, da se potencialni podjetniki seznanite z uporabo spletnih orodij, tako brezplačnih kot plačljivih ter z omrežjem za trženje svojih produktov. Spoznali boste osnove Google Analytics in se seznanili kje in kako lahko na spletu tržite svoje produkte.

5.       modul: Pravno formalni vidiki delovanje podjetja

Evidentiranje poslovanja vas bo popeljalo skozi glavne vidike finančnega poslovanja: izdaja računov, knjiženje, obveznosti do države (davki, DDV, prispevki) in letna poročila. Predstavljena vam bo krovna zakonodaja, ki jo mora poznati vsak podjetnik. Potencialni podjetniki se boste seznanili z osnovami računovodstva in dobili informacije glede načina priprave vloge na natečaj.

 

Prijave: za udeležbo na usposabljanjih je OBVEZNA predhodna prijava preko zgornjega obrazca. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Seminar je za udeležence brezplačen. Za dodatne informacije lahko pokličete na +386 065 556 232 (mag. Andreja Vister) ali pišete na andreja.vister@rra-rod.si .

Vljudno vabljeni!