Vipavska cesta 4
5270 Ajdovščina, Slovenija
+386 5 364 49 00
+386 5 364 49 07
marko.rondic@ozs.si
tea.gruden@ozs.si

VABILO NA DELAVNICO: »TURISTIČNI BONI – VSE KAR MORATE VEDETI«

 

VABIMO VAS NA DELAVNICO

 

»TURISTIČNI BONI – VSE KAR MORATE VEDETI«

v torek, 23.6.2020 ob 10.00 uri na Območni obrtno-podjetniški

zbornici Ajdovščina

 

Zaradi koronavirusa se je slovenski turizem znašel v nezavidljivi situaciji. Eden izmed načinov, kako pomagati, da se turizem postavi na noge, so boni, ki jih je vlada sprejela v tretjem protikoronskem paketu. V Uradnem listu Republike Slovenije 84/2020  je bila objavljena Uredba o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma. Uredba določa način koriščenja turističnih bonov, povračilo sredstev preko informacijskega sistema FURS ter način vodenja in upravljanja evidence bonov. Bon bo vpisan kot dobroimetje v korist upravičenca v informacijskem sistemu FURS (eDavki).  Gre za novost v slovenskem turizmu in v davčnem sistemu, zato organiziramo delavnico.

Vsebina delavnice:

  1. Splošne informacije o turističnem bonu in unovčevanju bonov (mag. Vlasta Stopar, vodja oddelka za informiranje in register, FU Nova Gorica)
  • Upravičenci do bonov
  • Pogoji ponudnikov, kjer se bo lahko koristilo bone
  • Storitve, ki se jih lahko z bonom plača
  • Unovčitev in izplačilo bonov
  • Prenosljivost bonov in pogoji za to
  • Informacijske rešitve na eDavkih za potrebe unovčevanja bonov

 

Kotizacija: brezplačno

Prijave in informacije:

Obvezna predhodna PRIJAVA

Število mest je omejeno. S seboj imejte zaščitne maske.

 

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ajdovščina (OOZ Ajdovščina) je konzorcijski partner projekta »Izvajanje celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022 –  SPOT svetovanje Goriška«

Delavnica je financirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, SPOT regije.