Vipavska cesta 4
5270 Ajdovščina, Slovenija
+386 5 364 49 00
+386 5 364 49 07
marko.rondic@ozs.si
tea.gruden@ozs.si

KLUB MLADIH PODJETNIKOV VIPAVSKE DOLINE

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ajdovščina je v letu 2017 ustanovila novo sekcijo KLUB MLADIH PODJETNIKOV VIPAVSKE DOLINE.

Namen kluba je združevanje mladih podjetnic in podjetnikov z namenom mreženja, spodbujanja medsebojnega sodelovanja, spoznavanja in druženja med mladimi podjetniki in podjetnicami, ki so samostojno začeli podjetniško pot ali pa so prevzemniki podjetij svojih staršev.

Srečevali se bodo vsak prvi četrtek v mesecu, ko se bosta predstavila dva člana kluba. Trikrat letno bo potekalo srečanje z gosti. Organizirali bodo izobraževanja in predavanja na različne teme.

Klub mladih podjetnikov Vipavske doline je v  torek 20.2.2018 organiziral  srečanje z g. Andrejem Božičem iz skupine Steklarna Hrastnik ter njegovo ženo Ksenijo Špiler Božič iz podjetja BB Consulting d.o.o. z namenom izmenjave dobrih praks.

Ksenija Špiler Božič zase pravi, da je iskalka biserov. Z izjemno sposobnostjo empatije v posamezniku hitro zazna in spodbudi njegove skrite talente.
Po osnovni izobrazbi je ekonomistka. Na začetku kariere je delala na področju zunanje trgovine, od leta 1993 pa deluje kot samostojna podjetnica. Od leta 2000 se ukvarja s področjem upravljanja  s človeškimi viri. To isto vlogo opravlja tudi v Steklarni Hrastnik.

Andrej Božič ne mara izgovorov. Raje se ukvarja z rešitvami, ki vodijo do zastavljenega cilja, pri čemer skuša poiskati optimum za vse vpletene strani. V svoji 30-letni karieri, ki jo je začel kot vodja prodaje za 40 različnih svetovnih tržišč v podjetju Videm Krško, je uspešno izpeljal številna prestrukturiranja, sanacije in start up projekte tako v Sloveniji kot v tujini. Prevzel je sanacijo Tovarne papirja Goričane. V globalnem podjetju ABB je imel funkcijo coutnry managerja in bil odgovoren za Slovenijo in Srbijo. Saniral je skupino Iskra ERO, vodil Skupino Droga in saniral nemško podjetje Mondi Raubling GmbH, ki je del multinacionalne skupino Mondi. Od leta 2010 vodi Steklarno Hrastnik, ki jo je uspešno saniral po BB modelu preobrazbe. Lansko leto je mesto generalnega direktorja prepustil g. Soku, sam pa se ukvarja s prevzemi in združevanji s konkurenčnimi podjetji.

Člani kluba mladih podjetnikov Vipavske doline imajo v programu za leto 2018 predvidenih še veliko zanimiv srečanj s priznanimi podjetniki in podjetnicami.

Tea Gruden